maanantai 11. toukokuuta 2009

Mansikkamoussekakku


Mansikkamoussekakku on herkullinen ja helppo, sopii myös juhliin ja maistuu taatusti kaikille. Halutessasi voit laittaa täytteeseen myös levyllisen tai vajaan riisivalkosuklaata sulatettuna. Mansikoiden tilalla voi yhtä hyvin käyttää myös muita marjoja tai hedelmiä.

Pohja:

250g suklaa- tai kaurakeksejä
reilu 50g keijua sulana

Täyte:
3 dl mansikkasosetta
1 prk (2dl) kauravispiä (Gogreen)
1 prk (500g) soijajugurttia (Alpro)
1 dl tomusokeria
2 tl jauhettua vaniljaa
1 dl perunajauhoa

Laita irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit ja sekoita niihin margariinisula, painele seos vuuan pohjalle.
Tee täyte vatkaamalla kaikki aineet keskenään sekaisin. Kaada täyte vuokaan.
Paista 160 asteessa n. 45 min tai kunnes täyte on kokonaan hyytynyt (saa olla pehmeä, muttei löysä).
Anna vetäytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla mansikoilla ja tarjoile halutessasi soijavaniljajäätelön kanssa.

Koristemansikat
rasiallinen mansikoita
2-3 rkl tomusokeria
4cl (pikkupullo) appelsiinilikööriä
vettä

Siivoa mansikat ja pilko puolikkaiksi tai neljään osaan. Sekoita rasiaan tomusokeri, likööri ja vettä sen verran että saat kaikki mansikat liemeen. Laita jääkaappiin vähintään yön yli.

2 kommenttia:

  1. Hei,
    kokeilen mansikkamoussekakun tekoa, mutta ennen sitä kysyn, voinko vaihtaa kauravispin tavalliseen vispiin ja soijajogurtin tavalliseen maustamattomaan tai turkkilaiseen.
    Terveisin nimim. leivontapeukaloni sijaitsee keskellä kämmentä

    VastaaPoista
  2. Uskoisin, että se saattaisi hätätapauksessa toimia, mutta suosittelen kuitenkin noudattamaan ohjetta. Soijajugurtti osaltaan hyydyttää kakkua, enkä ole varma miten tavallinen kermavaahto käyttäytyy uunissa.
    Kauravispiä ja soijajugurttia on saatavilla missä tahansa tavallisessa ruokakaupassa. :)

    VastaaPoista