maanantai 11. toukokuuta 2009

Mokka-marsipaanikakku

Halusin kokeilla äitienpäiväksi jotain uutta, ja kokeilu kannatti. Tämä kakku on suorastaan vaarallisen suussasulavaa. En suosittele laskemaan kaloreita.
Kreemin alkuperäinen ohje löytyy Inna Sormesalon kirjasta Yllin kyllin herkkuja isolle ja pienelle joukolle.

Pohjaan:
3 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
3 rkl kaakaojauhetta
0,5 dl sulatettua margariinia (Keiju)
50 g tummaa suklaata sulana
2 dl soijamaitoa
2 rkl appelsiinituoremehua

Sulata suklaa ja margariini varovasti mirkossa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja muut keskenään. Yhdistä ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 40-50 min.

Mokkakreemi:
125 g kookosrasvaa
1 dl kaakaojauhetta
1,5 dl tomusokeria
0,5 dl vahvaa kahvia
1 dl soija- tai kaurakermaa (esim. Alpro ruoka)

Sulata kookosrasva ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää muut aineet ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes saat kuohkeaa maitosuklaanruskeaa kreemiä. Jos kreemi ei ala vatkaantua asiallisesti, sen luultavasti liian lämmintä. Laita kippo hetkeksi jääkaappiin ja yritä uudestaan.

Lisäksi:
1 pkt mantelimassaa
1 prk aprikoosihilloa
2 dl kahvia + tilkka valinnaista likööriä kostutukseen
suklaakastiketta (muutama pala suklaata + nokare margariinia sulatettuna)

Kokoa kakku näin: Leikkaa jäähtynyt pohja kahtia (jos päällipuoli on vaikea nostaa ehjänä, liu'uta se jollekin tasaiselle ohuelle levylle). Kostuta alapuoli ja levitä pinnalle puolet aprikoosihillosta ja suurin osa täytekreemistä.
Laita päälle toinen puolisko, kostuta ja levitä sen päälle loput hillosta.
Kaulitse marsipaani leivinpaperin päällä (käytä tomusokeria tarttumisen estämiseen) , mutta halutessasi jätä vähän koristeita varten. Nosta marsipaanilevy kakun päälle, taputtele reunat alas.
Levitä loput kreemistä kakun reunoille (tämä ei ole pakollista jos marsipaania riitti peittämään nekin). Pursota suklaakastikkeella koristekuvioita
Anna kakun vetäytyä vähän aikaa viileässä ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti