maanantai 25. toukokuuta 2009

Pestopasta



Kotitekoinen pesto paitsi tosi hyvän makuista, myös hienon väristä. Pestopasta syntyy nopeasti ja helposti, ja sitä voi syödä joko sellaisenaan tai muun ruuan lisukkeena. Ohje on muunneltu Virginie Besaconin kirjasta Aurinkokeittiöni.


4 annosta

pastaa pakkauksen ohjeen mukaan
1 ruukku tuoretta basilikaa
70 g (pikkupussi) pinjansiemeniä
2 kynttä valkosipulia
mustapippuria ja suolaa maun mukaan
½ sitruunan mehu
oliiviöljyä

Keitä pasta. Kuori sillä välin valkosipulit ja soseuta ne, 2/3 pinjansiemenistä ja kaikki loput aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää öljyä kunnes saat sopivan löysää kastiketta. Sekoita kastike ja loput pinjansiemenet kypsän pastan sekaan. Halutessasi raasta päälle soijajuustoa.


Ps. Kurkka myös pesto-oliivipasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti