lauantai 27. kesäkuuta 2009

Vegaanin eväät I


Monelle aloittelevalle vegaanille (myös minulle) eväät tuntuvat tuottavan paljon päänvaivaa, varsinkin jos tarkoitus on saada kokonainen ateria ulko-olosuhteissa ilman mikroa tai jääkaappia.
Itse olin maalauskurssilla tämän viikon, ja hyviksi eväiksi havaitsin seuraavat:
- Edellisen päivän wokin jämät tortillaan käärittynä.
- Falafelit tai kasvispihvit pitaleivän välissä tomaattikastikkeen tmv. ja salaatin kera.
- Papusalaatilla täytetyt tortillalätyt (ohje alla).

Papu-kesäkurpitsawrapit
3 kpl

½ kesäkurpitsa
1 tlk kidneypapuja
1 rkl chilikastiketta (tai tuoretta chiliä)
1 rkl tomaattipyreetä
½ limen mehu
1 tl jauhettua paprikaa
1 tl korianteria
1 tl inkivääriä
öljyä tarpeen mukaan
3 tortillalettua
tuoretta salaattia ja/tai avokadoa

Pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja huuhdo pavut. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja sitten kesäkurpitsapalojen ja papujen kanssa. Jätä muutamaksi tunniksi tai yön yli jääkaappiin maustumaan.
Laita jokaiselle tortillaletulle kasa paputäytettä sekä vähän salaattia ja/tai avokadoa. Taita letun toinen pää sisään (niin että se jää umpinaiseksi) ja kääri lettu rullaksi. Paketoi leivinpaperiin tai folioon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti