sunnuntai 30. elokuuta 2009

Tomaattinen papurisotto


Yritykset soveltaa ravintolassa syötyjä ruokia - varsinkin jos tapauksesta on reilusti aikaa - kotikeittiöön ovat aina hieman riskialttiita, mutta tällä kertaa onnisti.
Jos haluat tehdä risoton ilman tomaattikastiketta, mikä on myös oikein hyvää, jätä paseerattu tomaatti pois ja vaihda viini valkoiseen.
Myös yrttejä voi vaihdella maun ja saata vuuden mukaan. Soijajuusto ei ole pakollinen, mutta sopii hyvin ruokaan.

4 annosta

1 sipuli
oliiviöljyä
2 dl hyvää riisiä
250 g (pikkupurkki) paseerattua tomaattia
½ kasvisliemikuutio + vettä (määrä riippuu riisistä)
rakuunaa, tinjamia ja basilikaa 1 tl kutakin
½ dl punaviiniä
1 dl soijakermaa
1 tkl valkoisia papuja
mustapippuria maun mukaan
raastettua soijajuustoa tarjoiluun

Kuori ja pilko sipuli ja kuullota se öljyssä pehmeäksi. Lisää riisi ja kuullota edelleen muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, yrtit ja liemikuutio. Lisää kuumaa vettä vähän kerrallaan niin että risotto kiehuu koko ajan kunnes riisit ovat kypsiä.
Huuhtele ja valuta pavut. Kun riisin alkaa olla lähes kypsää, lisää soijakerma, viini ja pavut. Tarkista maku ja lisää halutessasi pippuria.
Tarjoile soijajuustoraasteen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti