sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Kuningatarkakku


Aiheeseen sopiva äidin syntymäpäiväksi.


Pohjan voi tehdä hyvin edellisenä päivänä, mutta ainakin kuotturus kannattaa jättää tarjoilupäivään, jottei marsipaani ehdi liikaa kostua jääkaapissa (se on tosin vain ulkonäköseikka, ei vaikuna makuun).
Jos haluat vaaleanpunaisen kakun ilman ötökkäväriä, voit värjätä marsipaanin mehutiivisteellä. Vaivaa tällöin tarvittaessa sekaan myös hiukan tomusokeria, jos marsipaani muuttuu liian pehmeäksi.
Koristeet saa tarttumaan hyvin kiinni tomusokerista ja pikkutipasta vettä sekoitetulla tahnalla.

Tee pohja samalla ohjeella kuin omena-mantelikakussa.

Täyte
1,5 dl mustikoita
1,5 dl mansikka- tai vadelmasosetta
1 prk (2 dl) kauravispikermaa
2 rkl vaniljasokeria
1 dl maustamatonta soijajugurttia

Soseuta marjat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Vatkaa kaurakerma paksuksi vaahdoksi vaniljasokerin kanssa. Sekoita vaahtoon marjasose ja jugurtti varovasti käännellen. Lisää tarvittaessa sokeria.

Lisäksi
2,5 dl omenamehua + 1-2 rkl amarettoa
1 pkt marsipaania (+ koristeluun)
tomusokeria kaulitsemiseen ja pinnalle

Leikkaa pohja kahtia. Kostuta alapuoli omenamehun ja amaretton sekoituksella. Levitä päälle reilu puolet täytteestä. Laita päälle yläpuoli, kostuta ja levitä sen päälle ohut kerros täytettä.
Kaulitse marsipaani leivinpaperin päällä tomusokerin avulla. Nosta marsipaanilevy kakun päälle kaulimen avulla ja painele reunat varovasti alas. Koristele halutessasi marsipaaniruusuilla tmv. Laita pariksi tunniksi jääkaappiin vetäytymään.
Juuri ennen tarjoilua siivilöi päälle hieman tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti