lauantai 9. tammikuuta 2010

Makaronilaatikko

Yrteillä ja aurinkokuivatuilla tomaateilla tuunattu makaronilaatikko maistuu erityisen hyvältä kylminä talvipäivinä.
Soijakerma suurustaa liemen sopivasti uunissa, jolloin kananmunaa tai mitään sen korviketta ei tarvita, mutta kaurakermallakin tulee vähintään yhtä hyvän makuista.

4 annosta

300 g täysjyväpastaa
1 sipuli
oliiviöljyä paistamiseen
1,5 dl soijarouhetta
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
3 dl kasvislientä
basilikaa, mustapippuria
2 dl soija- tai kaurakermaa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja silppua sipuli, kuullota sitä öljyssä pannulla muutama minuutti.
Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja lisää ne ja soijarouhe. Kuullota vielä hetki ja lisää sitten liemi ja mausteet. Anna kiehua pari minuuttia.
Voitele uunivuoka. Sekoita pasta (kaada ensin vesi pois), soijarouheseos ja soijakerma vuokaan. Paista 200 asteessa puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti