tiistai 16. helmikuuta 2010

Tuliset wok-vihannekset ja kookosriisi


Riisin keittäminen kookosmaidossa tekee siitä yllättävän hyvää. Kookosriisi sopii parhaiten mausteisten ruokien kanssa, sillä se sopivasti tasapainottaa tulisuutta.

Wok-vihannekset
4 isoa annosta

1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa (pienehköjä)
1 tlk bambunversoja
öljyä paistamiseen
1 tl inkivääriä raasteena tai säilykkeenä
1 tlk kidneypapuja
1,5 dl herneitä
2 rkl chilikastiketta
1 rkl currytahnaa
½ dl valkoviiniä

Kuori ja pilko vihannekset. Huuhdo ja valuta pavut ja bambunversot.
Kuullota sipuleita öljyssä muutama minuutti. Lisää porkkanat, bambunversot ja inkivääri ja jatka kuullottamista edelleen muutama minuutti.
Lisää loput aineet, sekoita ja anna hautua kypsäksi (5-10 min).

Kookosriisi
4 annosta

riisiä (esim. basmati)
2 tlk (yht. n. 5 dl) kookosmaitoa
vettä
½-1 tl suolaa

Keitä pakkauksen ohjeen mukaan 4 hengen annos, mutta laske kookosmaito mukaan veden määrään (esim. yleensä 7 dl vettä, nyt 5 dl kookoskermaa ja 2 dl vettä).
Voit halutessasi käyttää myös koko nesteen määrän kookosmaitoa, mutta silloin sitä tarvitsee vähän enemmän kuin vettä yleensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti