maanantai 13. syyskuuta 2010

Piparinen porkkanakku



Söin  tämän tapaista kakkua Barcelonassa ravintola Biocenterissä, ja se oli niin hyvää että päätin kokeilla kotona.
Voit toki tehdä kakkuun perinteisen soijatuotrejuustokuorrutuksen, mutta minusta se maistuu yhtä hyvältä kauravaniljakastikkeen kanssa.

3 porkkanaa
3 dl vehnäjauhoa
1 dl spelttijauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kardemumma
2 tl vaniljasokeria
reilu 100 g margariinia
2 dl soijajugurttia
1 dl sokeria
1 dl siirappia
1 tl omenaviinietikkaa

Pese ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini ja sekoita siihen soijajugurtti, sokeri, siirappi, etikka, porkkanaraaste ja jauhoseos.
Kaada taikina voideltuun jauhotettuun uunivuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti