sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Mausteinen seitanpata

Talvi saapui ainakin näille nurkille, ja sen kunniaksi päätin kokeilla joulupöytään suunniteltua seitanpataa.
Punaviinin ja piparimausteiden yhdistelmä lämittää mukavasti talvella. Kunhan lunta tulee lisää, kokeile tätä yhdistettynä hiihtolenkkiin tai luisteluretkeen - tuloksena täydellinen sunnuntai.

4 annosta

1 annos valmista seitania
2 sipulia
4-5 valkosipulin kynttä
margariinia vuokaan
1 rkl kokonaisia mustapippureita
1 rkl kokonaisia maustepippureita
1 rkl neilikoita
2-3 kanelitankoa
1:1 punaviiniä ja vettä tai kasvislientä
2 rkl siirappia
suolaa mukaan

Pilko seitan ja sipulit sopiviksi paloiksi, silppua valkosipulinkynnet.
Voitele uunipata paksulti margariinilla. Laita kaikki ainekset pataan ja lisää nestettä kunnes seitanpalat juuri ja juuri peittyvät.
Paista 200 asteessa reilu puoli tuntia, ensimmäiset 20 minuuttia kannen alla ja sen jälkeen ilman kantta. Pata on valmista kun sipulit ovat riittävästi pehmenneet.

6 kommenttia:

  1. hei, eksyin ihanaan blogiisi alettuani kuukaus sitten lukemaan vegaaniblogeja.. kesti näin kauan kun olen aina hakenut blogeja termillä "vegaaniruoka". ihan vaa vinkkinä, että voisit laittaa taggiin senkin, niin moni muukin kiinnostunut löytäisi sun blogin :) ihan huippu blogi sopivan helppo näin aloittelevalle vegaanille :))

    VastaaPoista
  2. Kiitos!
    Olen itsekin vielä suht aloitteleva vegaani (no, kaksi vuotta takana) ja yritän huomioidan myös ihmiset, jotka eivät ole tottuneet laittamaan kasvisruokaa.
    Minkä hakulaitteen kautta löysit blogini? Pitääpä tarkistaa ainakin blogilistan tagit. :)

    VastaaPoista
  3. Se laukku on sellasesta pienestä laukkukaupasta ostettu ja kengät Aleksi13:sta :) Noita kenkiä ainakin näin ihan vähän aikaa sitten vielä, vaikka ne onkin viime talvena ostettu. Eli kannattaa katella, jos sellasia halajat :)

    VastaaPoista
  4. Hei! Vaikuttaa herkulliselta tuo mausteisen seitanpadan ohje. Marinoitko seitania ensin mitenkään? Vai riittääkö esivalmisteluiksi, kun vain keittelee seitantaikinan kypsäksi Chocochilin ohjeen keitinliemessä? Vai kannattaako sitä edes keittää ennen pataan laittamista? Terveisin epätietoinen joulumielellä... :D

    VastaaPoista
  5. Muistaakseni oon just keittäny sen Chocochilin ohjeella ja sitten laittanu pataan, joskus niin että oon laittanu kaikki aineet pataan jo etukäteen esim. paria tuntia kypsentämistä.
    Mutta siis esivalmisteluksi riittää keittäminen samaan tapaan kuin seitan yleensäkin valmistetaan.
    Ehkä en laittaisi sitä raakana suoraan pataan, tai ainakin mä epäilen (en ole kokeillut) että ne palat saattais tarttua toisiinsa. Onko kellään kokemusta tälläisestä?

    VastaaPoista