sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Sipulikeitto espanjalaisittain

 Minun on pitkään tehnyt mieli tehä sipulikeittoa, ja eilen viimein sain aikaiseksi. Enpä ole vähään aikaan syönyt yhtä hyvää ruokaa! Ohje on sovellettu Pepita Arisin kirjasta Espanjalainen keittiö.

2 annosta

1 dl pinjansiemeniä tai manteleita
2 isoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
2-3 rkl margariinia
hyppysellinen sahramia ja 1 tl paprikaa tai 1 tl paellamaustetta
2 tl mustapippuria
n. 3 dl kasvislientä
(tilkka kuivaa sherryä tai valkoviiniä)

Paahda pinjansiemenet tai mantelit kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Silppua sipulit.
Kuullota sipuleita margariinissa noin 20 minuuttia kunnes ne ovat kunnolla pehmenneet.
Lisää mausteet, pinjansiemenet tai mantelit ja liemi. Keitä kymmenisen minuuttia.
Soseuta keitto ja lämmitä se uudelleen. Tarkista maku.
Koristele tuoreella persiljalla ja tarjoile esimerkiksi vastapaistetun patongin ja hyvän roseeviinin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti