maanantai 14. maaliskuuta 2011

Tofu-tomaattipasta

Tajusin vasta nyt alkaessani kirjoittaa tätä ohjetta, että tämähän muistuttaa huomattavan paljon aikaisemmin postaamaani seitanpastaa. No, liekö tuosta haittaa, pastoihin pätee sama kuin marjapiirakoihin - hyviä ohjeita ei ole koskaan liikaa.
Tämä pasta on huomattavan helppo ja nopea tehdä, mutta maistuu herkulliselta!

Kahdelle

1 ptk tofua (mieluiten yrteillä marinoitua)
oliiviöljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
pieni rasiallinen kirsikkatomaatteja tai 3-4 tavallista tomaattia
pari palaa aurinkokuivattuja tomaatteja
1,5-2 dl kaura- tai soijakermaa
kourallinen tuoreita basilikan lehtiä silputtuna
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
pastaa pakkauksen ohjeen mukaan keitettynä

Kuutio tofu ja paista oliiviöljyssä kullanruskeaksi. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli ja lisää pannuun, kun tofupalat ovat saaneet sopivasti väriä. Kuullota hetki.
Silppua tomaatit ja lisää nekin pannulle. Paista kymmenisen minuuttia, kunnes tomaatit soseutuvat, ja lisää sitten loput aineet. Lisää kermaa vähitellen, kunnes kastike on sopivan paksuista. Kiehauta ja sekoita keitetyn pastan joukkoon.

6 kommenttia:

  1. Tein tätä, mutta kermaa tuntui olevan jotenkin liikaa. Kokonaisuus oli vähän vetinen. Oliko sullakin että eikö se vaan näy kuvassa vai mistäköhän se johtuu?

    Vaikka maku oli hyvä, kaipaisi mielestäni silti vähän vielä jotain. Sopiskohan yrtti-tomaattimurska?

    -keas

    VastaaPoista
  2. Harmi juttu, ei mulla kyllä tullut mitenkään vetisen oloista (kuten kuvasta näkyy) vaan ihan maukasta.
    En kyllä silloin mitannut kermaa (käytin yhden avatun purkin ja vähän seuraavasta), että on mahdollista, että laitoin sitä vähän vähemmän.

    Tietysti tomaateilla on tässä aika oleellinen merkitys. Tein nimittäin pari päivää sitten melko samantapaista pastaa, mutta siitä ei tullut yhtä hyvää, ja luulisin että vika oli mauttomissa tomaateissa.
    Lisää makuahan saa esim. tomaattipyreellä. Voit toki kokeilla tomaattimurskaakin, mutta silloin kastiketta joutuu todennäköisesti keittämään kasaan aika pitkään.

    Mutta kiitos huomioistasi, korjaan ohjetta. :)

    VastaaPoista
  3. Mä en kyllä murskannut niitä tomaatteja, vaan ainoastaan puolitin. Jos olisin murskannu, ne olis tietty levittäytyny tasasemmin kastikkeeseen. No ens kerralla laitan pyrettä. Haluan nimittäin, että ne minitomaatit pysyy vähän kasassa, koska ne tekee pastasta tosi kaunista (:

    -keas

    VastaaPoista
  4. Joo tosiaan mä pilkoin tomaatit pieniks niin että ne soseutu kypsentäessä. Ehkä niistä osan vois pilkkoa ja osan jättää koristeeksi?

    VastaaPoista
  5. Poikaystäväni teki tätä. Hän käytti pastan sijasta kikhernepastaa. Tuli erittäin hyvää ja täysin vegaaninen ruoka. Basilikaa ja aurinkokuivattua tomaattia saa laittaa mielestäni reilusti.

    VastaaPoista