sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Sahramilla maustettu risotto

Tein pitkästä aikaa risottoa, ja ihmettelen todella miksen tee sitä useammin. Risotto on suhteellisen helppotekoinen ruoka, josta saa lähes loputtomasti erilaisia muunnelmia, ja se on yleensä todella herkullista.
Parhaat risotot syntyvät oikeasta risottoriisistä, jota myydään hyvin varustetuissa ruokakaupoissa, mutta tavallisesta riisistäkin saa aivan kelvollista ruokaa. Oleellista valmistustapa ja hyvä liemi.

2 annosta

½ sipuli/ pari vartta kevätsipulia
50 g margariinia
riisiä pakkauksen ohjeen mukaan
1 dl valkoviiniä
suolaa ja mustapippuria
kasvislientä
hyppysellinen sahramia
n. 2 dl valkoisia papuja
2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna

Silppua sipuli ja kuullota margariinissa pehmeäksi. Lisää riisi ja kuullota edelleen muutama minuutti. Laske lämpöä, lisää valkoviini ja hauduta pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Lisää kuumaa kasvislientä vähitellen ja sekoittele välillä. Kun riisi on puolikypsää, lisää sahrami, pavut ja tomaatit. Hauduta kypsäksi edelleen lisäten lientä tarpeen mukaan.
Lopuksi sekoita joukkoon vielä nokare margariinia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti