keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Illanistujaissalaatti

En nyt oikein tiedä miksi tätä salaattia pitäisi kutsua. Lähdin tekemään Chocochilin avokado-kikhernesalaattia, mutta erinäisten sattumusten vuoksi siitä tuli hyvinkin sovellettu versio. Ainakin lomanaloittajaisissa tämä meni hyvin kaupaksi, joten nimettäköön se illanistujaissalaatiksi.
Tarjoile tuodeen patongin ja/tai pestopastan kera.


6-8 hengelle

3 tkl kikherneitä
3-4 rkl oliiviöljyä
kourallinen erilaisia yrttejä, esim. tinjamia, basilikaa
suolaa ja pippuria
1 punasipuli
2 avokadoa
1 ruukku/ rasia rucolaa

Valuta kikherneet. Sekoita niihin öljy ja mausteet. Tämän vaiheen voit tarvittaessa tehdä jo hyvissä ajoin etukäteen.
Kuori ja silppua tai suikaloi sipuli, poista avokadoista kivet ja paloittele sisus, huuhtele rucola. Sekoita tai asettele kaikki aineet tarjoilukulhoon. Nauti hyvässä seurassa!

1 kommentti: