lauantai 16. kesäkuuta 2012

Minttusuklaatäytekakku

Serkun lakkiaiskakku haki inspiraatiota Kinuskikissa-blogista. Myönnän, etten ole lähellekään yhtä taitava tekemään koristeita kuin monet kakkubloggarit, mutta sokerimassakukkien askarteleminen on silti hauskaa.
Pohjan tein suoraan Chocochili-blogin ohjeella ja täyte on sovellettu Raisa Kettusen Puputyttö ja vohvelisankari -kirjasta.


Kakkupohja
4,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
130 g tummaa suklaata
150 g margariinia
3 dl soijamaitoa

Sekoita keskenään kuivat aineet.
Sulata varovasti mikrossa suklaa ja margariini.
Kääntele jauhojen joukkoon ensin soijamaitoa ja sitten suklaa-margariiniseos. Sekoita mahdollisimman vähän.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia, tai kunnes hammastikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kakun kokoamista.

Minttusuklaakreemi
60 g tummaa suklaata
100 g margariinia
n. 7 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2-3 rkl minttulikööriä

Sulata suklaa varovasti mikrossa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kaikki aineet sekaisin kuohkeaksi kreemiksi, lisää tomusokeria vähitellen kunnes kreemi on sopivan paksuista.

Kaulittava suklaakuorrute
100 g margariinia
1 dl vaaleaa siirappia
3-4 rkl kaakaojauhetta
n. 8-9 dl tomusokeria

Vatkaa aineet tasaiseksi lisäten tomusokeria vähitellen, ja kun massa on liian paksua vatkattavaksi ala vaivata käsin. Lisää tomusokeria kunnes kuorrute on tarpeeksi paksua kaulittavaksi ja kaakaojauhetta kunnes väri on sopiva. Laita jääkaappiin odottamaan, mikäli haluat kuorrutteen jähmettyvän lisää.

Lisäksi
vedellä laimennettua minttulikööriä kostuttamiseen
sokerimassasta tehtyjä kukkia koristeluun (ei pakollinen)

Halkaise kakku, kostuta alempi puolisko ja levitä päälle noin puolet kreemistä. Laita toinen puolisko päälle ja kostuta sekin. Levitä päälle ja reunoille loppu kreemi.
Kaulitse kuorrute leivinpaperin päällä ja nosta se leivinpaperin avulla kakun päälle. Leikkaa reunoilta ylimääräinen kuorrute pois ja painele tasaiseksi. Koristele haluamallasi tavalla.
Kakun voi tehdä jo edellisenä päivänä, ja se paraneekin maustuessaan viileässä yön yli.

2 kommenttia:

  1. Nätti kakku! Minun suosikkini ja bravuurini on juurikin minttusuklaakakku. Hieman eri tavalla vain olen sitä toteuttanut.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Löytyykö se sun kakun ohje jostain?

    VastaaPoista