keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Kasviksia & riisinuudeleita thaimaalaisittain

Synttäri-illallisten pääruokana tarjosin thaimaalaiseen tyyliin tehtyä kasvis-nuudelicurrya. Fiksu emäntä pilkkoo vihannekset valmiiksi jo ennen vieraiden tuloa, jollei satu hallitsemaan ammattikokkien supernopeaa veitsitekniikkaa. Ohje on sovellettu Parhaat reseptit Thaimaa -keittokirjasta.

Koko illan mennu oli siis:
- Bataattipallerot
- Kasviksia & riisinuudeleita thaimaalaisittain
- Ananasta lime-kardemummasiirapilla
Ruokajuomana shampanjaa ja valkoviiniä.

Neljälle
 
n. 2 tl punaista currytahnaa
3-4 dl kookosmaitoa
n. 2 rkl soijakastiketta
1 pienehkö kesäkurpitsa
1 punasipuli
1 pienehkö parsakaali
½ rasiaa mungapavun ituja
1,5 dl herneitä
öljyä paistamiseen
1 pkt riisinuudeleita
2 rkl seesam- tai maapähkinäöljyä

Laita currytahna ja tilkka öljyä kattilaan ja kuumenna muutama minuutti, kunnes tahnasta alkaa irrota hyvin tuoksua. Lisää kookosmaito, kiehauta ja mausta soijakastikkeella maun mukaan. Jos kastikkeesta tuli liian tulista, lisää enemmän kookosmaitoa. (Kastikkeen voit tehdä jo etukäteen ja lämmittää juuri ennen tarjoilua.)
Kuori sipuli ja leikkaa se puolirenkaiksi, suikaloi kesäkurpitsa (jätä pehmeä siemenkota pois) ja leikkaa pasrakaali pieniksi nupuiksi. Huuhtele idut. Kiehauta parsakaalin nuppuja 3 minuuttia vedessä toisessa kattilassa (kiehauta myös herneet jos käytät tuoreita herneitä). Kuumenna tilkka öljyä (wokki)pannussa, lisää kasvikset ja paista muutama minuutti kovalla lämmöllä niin, että ne saavat sopivasti väriä mutteivät pehmene liikaa.
Pilko sillävälin nuudelit lyhyemmiksi pätkiksi (tämä kannattaa ehdottomasti tehä ennen kuin avaat paketin taittamalla nuudelit parista kohtaa!) ja laita kuumuutta kestävään kulhoon. Kiehauta noin litran verran vettä ja kaada nuudeleiden päälle. Anna kypsyä kolmisen minuuttia ja kaada vesi pois.
Sekoita kasvikset, nuudelit ja seesamöljy keskenään ja siirrä tarjoilukulhoon jos käytä sellaista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti