tiistai 11. joulukuuta 2012

Raikas avocadodippi

Superhelppo ja vähän erilainen avocadotahna sopii vaikka alkupalaksi valkosipulileipien kanssa tai pikkujoulujen buffetpöytään.
Jos joku ei vielä tiennyt, avocadon kuoriminen onnistuu helpoiten, kun halkaiset sen ensin puoliksi, poistat kiven ja kaavit sisukset ulos lusikalla. Valitse tähän dippiin varmasti kypsä eli hieman pinnasta pehmeä avocado.
Tähän käyvät hyvin myös kesällä pakastetut yrtit.

Noin neljän hengen alkupaloille

1 kypsä avocado
noin 1/4 sitruunan mehu
kourallinen tuoretta minttua
kourallinen tuoretta persiljaa
suolaa ja pippuria maun mukaan

Halkaise avocado ja kaavi sisus pieneen kulhoon. Purista päälle tilkka sitruunamehua ja muussaa esim. lusikalla. Voit tehdä tämän myös sauvasekoittimella tai muulla vastaavalla koneella.
Hienonna yrtit ja sekoita kaikki mausteet tahnaan. Tarkista maku.
Voit tehdä tahnan jo muutamaa tuntia ennen tarjoilua ja antaa vetäytyä jääkaapissa kannellisessa tai kelmulla peitetyssä astiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti