keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Kookoskermainen katkarapuwokki

Noniin, tässä on Keittiön ja puutarhan historian ensimmäinen kala-, tai no tarkkaan ottaen äyriäisruokaohje, helppo ja nopea katkarapuwokki. Kasvisversioon voit käyttää katkarapujen tilalle vaikkapa inkiväärillä ja soijakastikkeella marinoitua tofua.

Käytin tähän ruokaan thaibasilikaa - oikeastaan koko ruuan idea lähti siitä, että satuin löytämään thaibasilikaa kaupasta, ja halusin kokeilla miltä se maistuu. Kuitenkin mikäli sitä ei ole saatavilla, luulisin että esimerkiksi tuore korianteri ajaa saman asian.

Kahdelle

rasiallinen n. 100 g jättikatkaravun pyrstöjä
riisinuudeleita pakkauksen ohjeen mukaan
porkkanaa, kesäkurpitsaa tms. vihanneksia maun mukaan
öljyä paistamiseen
1 rkl inkivääritahnaa
2 dl kookoskermaa
kourallinen thaibasilikan lehtiä
1 rkl seesamöljyä
suolaa ja pippuria

Perkaa tarvittaessa katkaravut (eli irrota kovat syömäkelvottomat pyrstöt, jos niissä on sellaiset). Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan noin 2 minuuttia, ei ihan kypsiksi. Suikaloi kasvikset.
Paista vihanneksia muutama minuutti wokkipannulla öljyssä inkivääritahnan kera. Lisää katkaravut, paista vielä pari minuuttia. Lisää keitetyt ja valutetut nuudelit ja paista vielä minuutti.
Lisää kookoskerma, thaibasilika ja seesamöljyä ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Tarjoile välittömästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti