lauantai 14. joulukuuta 2013

Banaani-rahkapannari

Ajattelin ensin nimetä tämän kaapintyhjennyspannariksi, koska tämä todellakin syntyi siitä, että keittiöstä löytyi ylikypsä banaani, rahkapurkki josta oli mennyt päivämäärä ja niin edelleen, eli juuri sopivasti pannarin ainekset.

Pannari toimii loistavasti myös seuraavana tai sitäseuraavana päivänä, kunhan säilytät sen jääkaapissa. Ohje sopii noin 25 cm halkaisijaltaan olevaan pyörään uunivuokaan.

1 (yli)kypsä banaani
250 g maitorahkaa
3 luomukananmunaa
n. 4 dl (kaura)maitoa
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta, esim. Virtasalmen Viljatuotteen
1 dl kaurajauhoa (tai koko määrä jauhoseosta tai mitä tahansa jauhoa haluatkaan käyttää)
½ tl suolaa
1 rkl (ruoko)sokeria
voita tai margariinia vuokaan

Muussaa banaani ja vatkaa kaikki ainekset sekaisin. Jätä taikina turpoamaan vähintään puoleksi tunniksi.
Voitele vuoka ja kuumenna uuni 200 asteeseen. Jos taikina tuntuu liian löysältä tai paksulta, lisää nestettä tai jauhoa. Sopiva koostumus muistuttaa paksua velliä.
Kaada taikina vuokaan ja paista puolisen tuntia, kunnes pannari on saanut kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti